Cantorij van de Nieuwe Kerk in Groningen

Over de Cantorij

De Cantorij van de Nieuwe Kerk bestaat uit ongeveer vierentwintig zangers die hun ziel en zaligheid leggen in het zingen. Dat is hoorbaar wanneer ze zingen in de diensten en tijdens concerten. Een voorbeeld daarvan is de jaarlijks terugkerende uitvoering van Christmas Carols.

Bezoekers

Bezoekers van diensten en uitvoeringen zijn belangrijk voor de cantorij. De cantorij betrekt hen daarom bij het zingen, door de wisselwerking te zoeken. De luisteraars worden actief betrokken door de afwisseling van koor- en samenzang.

De Cantorij in actie
Tenoren

Cantor

Mannes Hofsink leidt de Cantorij plezierig én kundig. Hij is cantor, kerkmusicus, organist en beiaardier.

Nieuwe leden

De Cantorij heeft bijna altijd wel plaats voor geoefende zangers. Wanneer u graag mee wilt komen zingen, kunt u zich aanmelden per e-mail. Omdat we graag het niveau willen behouden, is het de gewoonte dat nieuwe zangers na een proefperiode van enkele weken voorzingen. Daarna valt dan de beslissing omtrent het lidmaatschap van de Cantorij.

Contact

Wanneer u meer wilt weten over zingen in de Cantorij of vragen hebt, kunt u contact opnemen met de secretaris van de Cantorij: cantorijnieuwekerkgroningen@gmail.com